70 GODINA POSTOJANJA PRIVREDNOG DRUŠTVA “ZRAK” D.D. SARAJEVO

11.12.2017. Kategorija: Uncategorized @bs

Privredno društvo „Zrak“ d.d. Sarajevo je 28.11.2017. godine u obilježilo 70 godišnjicu  postojanja i rada. Tim povodom, u prostorijama Društva, Uprava, na čelu sa direktorom Ismom Hebibovićem je prezentovala najnovije aktivnosti i dostignuća, te planove za naredni period. Prezentaciji su prisustvovali minstar energetike, rudarstva i energije gosp., Nermin Džindić, predstavnici sindikata metalne industrije u FBiH,  predstavnici drugih kompanija iz namjenske industrije, te poslovni partneri i saradnici Društva. Također, predstavljeno je i spomen obilježje zaposlenicima Zraka stradalim u proteklom ratu.

Početkom 90-ih godina Zrak d.d. Sarajevo je bio jedna od vodećih kompanija u svijetu u proizvodnji optičkih elemenata. Danas je „Zrak“ kompanija u usponu, širi svoje proizvodne kapacitete i proizvodne linije, razvija nove proizvode, zapošljava i obučava 130 mladih kadrova, osvaja nova tržišta poznatom kvalitetom s ciljem postizanja zadovoljstva svakog kupca i krajnjeg korisnika.

Istaknuto je da, iako su protekle godine za namjensku industriju, i „Zrak“ bile teške  želimo našim saradnicima, dobavljačima, kupcima, klijentima i građanima uopšte predstaviti naš razvojni put i da pokažemo kako smo vrijednim radom, stalnim usavršavanjem i praćenje savremenih trendova u ovoj oblasti, sa ograničenim resursima, uspjeli ponovo izrasti u respektabilno preduzeće čije je ime prepoznatljivo na tržištu. Stvaranje međusobnog povjerenja sa klijentima na bazi odgovornog i korektnog pristupa i pružanja kvalitetne usluge potvrdilo se kao najbolja razvojna vizija.